Yritysjohtajat ryöstävät rahasi ja kaikkea muuta hirveää

Yritysjohtajat ovat aivan hirveitä. Kaikkihan sen tietää. Saavat liikaa palkkaa, liikaa etuuksia, liian hieno työpöytä ja liikaa kyniä purkissa. On kuitenkin yksi asia, joka auttaa myös sinua, jos oikein suurennuslasilla katsotaan. Tämä on johtajille jaettava voitto.

Lähetään kuitenkin ensin siitä, miksi yritykset jakavat niin paljon voittoa. Osakkaille, omistajille ja johtajille jaetaan voittoa lähinnä vain niissä tilanteissa, kun rahoille ei ole parempaa sijoituskohdetta. Sijoituskohdetta siis yrityksen kannalta. Ei suinkaan ole samantekevää, minne euroja jaetaan, eikä tarkoitus todellakaan ole jakaa yrityksen tekemä voitto satunnaisille kaduntallaajille. Jos voitto jaetaan omistajille ja johdolle, tuolloin yrityksellä ei ole näköpiirissä sijoituskohdetta tai investointia, johon varat voisi laittaa. Yrityksen laitteet ja henkilöstön työvälineet ovat ajan tasalla ja toimintakunnossa.

Kuinka tämä sitten auttaa sinua? Sopivia vaihtoehtoja on kaksi, mutta tässäkin asiassa on ymmärrettävä kokonaisuus. Voittoa saavat tahot ja henkilöt voivat nimittäin investoida rahat eteenpäin tai makuuttaa tuloja tilillä. Jos yritysjohtaja törsää holtittomasti, rahat ovat hyvin nopeasti talouden kierrossa; moottoripyöräkauppiaalla, venemyyjällä, kukkakauppiaalla, koruliikkeellä ja elektroniikkamyymälässä. Näin rahat päätyvät pian sinunkin palkkapussiisi. Toisaalta, jos yritysjohtaja pitää saamiaan voittoja tilillä, eikä käytä niitä mihinkään, varat ovat pankin käytettävissä. Pankit saavat lisää tilivaluuttaa ja voivat lainata rahaa eteenpäin toisille yrityksille tai kuluttajille.

Talouden kannalta on parempi, että voittoa saavat sellaiset henkilöt, jotka ovat valmiita käyttämään varojaan ja ostavat paljon. Huonoimmassa mahdollisessa tilanteessa raha päätyy pienelle mökin mummolle, joka ei luota yhteiskuntaan tai pankkeihin. Jos hän pitää rahojaan sukkalaatikossa, ne eivät ole kenenkään käytettävissä.





Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Työnhaun jälkitunnelmat

Mitä mukaan työhaastatteluun?

Toinen työnhakuviikko